De eerste 1000 dagen van Ypsum!
foto De eerste 1000 dagen van Ypsum!

Drie jaar geleden opende Ypsum haar deuren. We gingen van start met twee partners, een paar mooie opdrachtgevers, een klein enthousiast netwerk en een frisse website. Na een jaar schreven we ons blog over de eerste 100 dagen: een cruciale periode voor het behalen van succes. Nu we de 1.000 dagen zijn gepasseerd, is het een mooi moment om even terug én vooruit te kijken.

Wat hebben we bereikt in deze drie jaar?

Lees verder
Kiezen is geen dilemma
foto Kiezen is geen dilemma

Een dilemma is een bijna onmogelijke keuze uit twee onwenselijke alternatieven. Zo schreef Euripies over Agamemnon, die door de goden voor de volgende keuze werd geplaatst: zijn dochter opofferen en de Trojaanse oorlog winnen, of zijn dochter sparen en zijn land opgeven. Voor puur relatiegerichte mensen een gemakkelijke keuze, net als voor puur taakgerichte mensen. Maar waarvoor kies je als je zowel relatie- als taakgericht bent?

Lees verder
Solliciteren: tips voor een sterke motivatie
foto Solliciteren: tips voor een sterke motivatie

Met een sterke sollicitatiebrief maak je het verschil. Een verzameling van de ultieme tips van de Intermediair coaches voor een sterke motivatie. Een steengoede brief toont aan dat je echt geïnteresseerd bent in het bedrijf.

Formaliteiten

Gebruik dezelfde stijl als de vacaturetekst
Let goed op de stijl van de vacaturetekst of de website van de organisatie waar je solliciteert. Zowel wat betreft lay-out als tekstueel. Is het formeel, informeel, zakelijk, hip, persoonlijk? Houd die stijl zo veel mogelijk aan. Als het goed is past die stijl ook bij jouw persoonlijke stijl. Anders zou je niet zo graag bij deze organisatie willen werken, toch? Bij een advocatenkantoor moet je bijvoorbeeld volgens zeer formele protocollen werken, dus laat je in je sollicitatiebrief zien dat je dat kunt. Wanneer je solliciteert op een functie in de sociale sector, is het belangrijk om iets over jezelf te vertellen, omdat je persoonlijkheid er toe doet in je werk.

Lees verder

033-2022011

Graaf Lodewijklaan 3
3818 DP Amersfoort